Waarom ik het Genesis Framework gebruik

Het Genesis Framework is een WordPress thema framework dat het ontwikkelen van een website op vele manieren sneller, simpeler en vooral veiliger maakt.

Schone en veilige code

Genesis is beter gecodeerd dan welk ander thema op de markt. Het werd ontwikkeld door de SEO specialisten van CopyBlogger Media en is geoptimaliseerd voor on-site prestaties en zoekmachines. Anders dan WordPress thema’s van de grotere marktplaatsen ( o.a. ThemeForest ) is het framework niet overladen met bloat en overbodige functies. Zaken die een website niet alleen kwetsbaarder maken, maar vooral langzamer.

Update-proof

Een van de beste redenen om het Genesis Framework te gebruiken is dat het standaard altijd gebruikt maakt van Child thema’s. Mocht je niet weten wat een Child thema is, vergelijk het dan met een auto: WordPress (platform) is de motor, het Genesis Framework is het koetswerk, en het Child thema is de lak. Door gebruik te maken van deze 3 ‘lagen’ kan je elk afzonderlijk van elkaar heel soepel updaten.

Child Thema’s

Om het framework te gebruiken installeer je eerst Genesis als standaard WordPress thema -via de upload functie- waarna je het Child thema kan uploaden en activeren.
Het uiterlijk van de (Genesis) website word bepaald door het Child thema. Je kan hierbij gebruik maken van het standaard Genesis Sample thema, echter is deze vrij kaal. Er zijn een groot aantal geweldige pre-made premium thema’s te koop, die zijn helemaal gebruiksklaar en zien er heel goed uit.

Flexibiliteit

Dit is de belangrijkste reden waarom ik voor Genesis kies, en het zonder voorbehoud aanbeveel. De flexibiliteit van het gebruik en modificaties voor ontwikkelaars is ongeëvenaard. Functies binnen de website worden gemaakt doormiddel van een ‘hook’, exact zoals de ontwikkelaars van WordPress het ook voorschrijven. Wat de flexibiliteit nog beter maakt is de gigantische hoeveelheid aan documentatie door StudioPress. Alles is goed gedocumenteerd met een beschrijving en voorbeeld.

Meer lezen over het Genesis Framework? Kijk dan hier.